Brembo op zijn Buffetts

In ons artikel xe2x82xac25.000,- bij je geboorte! gingen we nader in op de xe2x80x9cbuy and holdxe2x80x9d strategie. Ook wij beleggen alleen in prachtige ondernemingen op voorwaarde dat ze voor een redelijke prijs te koop zijn. Daarna doen wij niets meer zolang de ondernemingen aan onze selectiecriteria blijven voldoen.

Onze selectiecriteria gecheckt door een panel

Samen met de Nederlandse Buffetteers Hendrik Oude Nijhuis en Björn Kijl selecteren wij ondernemingen waar een sterke motor in zit en waarvan we mogen verwachten dat dat ook in de toekomst het geval zal zijn.

Met een panel bestaande uit bedrijfseconomen, accountants, analisten uit de pensioenwereld, een fiscaal econoom, een it-ondernemer, een autohandelaar en een natuurkundige stemmen wij de waardering van door ons geselecteerde ondernemingen af.

Ondernemingen met een sterke motor

Op dit moment zien wij als prachtige aan het Damrak genoteerde ondernemingen die ook nog eens veel dividend uitkeren:

Unilever, Heineken, Acomo, Beter Bed, Nedap, Arcadis, en Docdata.

Als prachtige ondernemingen die in verhouding minder dividend uitkeren maar daardoor harder groeien noemen wij: Brunel, ASML, Vopak, en Accell.

Wij houden de vinger aan de pols bij: Boskalis, Koninklijke Olie, TomTom, SBM Offshore, Fugro en Fagron.

Zodra deze ondernemingen voor een redelijk prijs te koop zijn, gaat het panel aan de slag. Turnaround ondernemingen zoals Wessanen missen wij.

Hoe vind ik koopwaardige ondernemingen?

Abonnees van de site www.vanslingerlandt.com (jaarabonnement €195,-) krijgen een email zodra het onafhankelijke panel zich kan vinden in de selectie en koopwaardigheid van een door ons geselecteerde onderneming. Hetzelfde geldt zodra een eerder geselecteerd aandeel niet meer voldoet. Op de interactieve site kunnen beleggers net als het panel eigen waardeberekeningen maken. Vervolgens beslissen zij zelf hoe zij hun portefeuille inrichten. Koop- en verkoopopdrachten geven zij zonder tussenkomst van ons door aan hun eigen bank. Historisch ligt het aantal transacties op zo’n 4 per jaar. Daarmee zijn de transactiekosten minimaal.

Om u meer vertrouwd te maken met onze beleggingsfilosofie, raden wij u aan de door Hendrik Oude Nijhuis en Björn Kijl geschreven bestseller ‘Leer beleggen als Warren Buffett’ te lezen. Via www.warrenbuffett.nl is dit boek, evenals de audioboekeditie hiervan, gratis beschikbaar gesteld.

Aftrap met Freni Brembo

Het eerste bedrijf dat door ons onder de loep is genomen is het Italiaanse Freni Brembo. Freni Brembo geldt als hét merk op het gebied van remsystemen met klanten als BMW, Harley-Davidson, Ducati, Porsche, Ferrari en Renault.

Op het gratis toegankelijke deel van vS site vindt u de waarde van Freni Brembo becijferd op circa €58,- per aandeel, terwijl de huidige beurskoers ongeveer €39,- bedraagt.   

Door Hendrik Oude Nijhuis, nauw betrokken bij het voorbereidende werk, is inmiddels een analyse over Freni Brembo opgesteld, beschikbaar via www.beterinbeleggen.nl/brembo.

Conclusie van het panel:

Freni Brembo is een prachtige onderneming geschikt als belegging voor de lange termijn. Gezien de  gehanteerde veiligheidsmarge van zo’n 40% acht het panel het aandeel koopwaarding tot €34,-.

Volgende keer: Brunel International.

Syb van Slingerlandt is directeur bij Invest4You NV. Eerder was hij als partner van EY veelvuldig betrokken bij de waardering van ondernemingen in Nederland, België en Verenigde Staten. Vanaf 1986 onderhoudt hij een database waarbij waarderingsgrondslagen van ondernemingen zodanig zijn aangepast dat ondernemingen kunnen worden geselecteerd waar het vermogen van de aandeelhouder het best rendeert. Hij kan op elk willekeurig moment posities hebben in de in deze analyse genoemde financiële markten en/of instrumenten. Kijk voor nadere gegevens van de in dit artikel genoemde onderneming op www.vanslingerlandt.com. De informatie in deze analyse is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Facebooktwitterlinkedinmail