vanslingerlandt logo

Selectie op aandeelhouderswaarde

Het begon zoals bij velen met het bestuderen van de hoog/laag koersen over een periode van 12 maanden in vergelijking tot de actuele koers. Beginnende beleggers verwijzen we naar Stijgers/dalers op deze site.

Daarna

Van Slingerlandt begreep de grote koersschommelingen niet maar wilde meer weten. Hij ging op zoek naar allerlei gegevens over historische koersen en kengetallen van ondernemingen. De gevorderde en nieuwsgierige belegger verwijzen wij daarvoor naar de Database op deze site en raden wij van harte aan om The Intelligent Investor van Benjamin Graham te lezen.

De keuze voor fundamentele analyse

Als EY partner was hij veel betrokken bij de waardering van ondernemingen. Na een uitvoerig literatuur onderzoek naar de merites van fundamentele analyse (de waarde van een onderneming staat centraal) en technische analyse (de prijsvorming staat centraal) kon hij niet anders dan kiezen voor fundamentele analyse.

Alles voor de waardebelegger

Wij willen weten hoe het management van de onderneming omgaat met het vermogen van de aandeelhouder. De een euro regel biedt ons daarbij een belangrijke meetlat. Onder Stockselector staat voor de waardebelegger pur sang onze research ter beschikking.