vanslingerlandt logo

Panel

Met een panel van jonge beleggers analyseren wij ondernemingen met als doel beleggen in excellente ondernemingen. Het panel bestaat uit een bedrijfseconoom, een accountant, een fiscaal econoom, een radioloog en een autohandelaar. Op basis van de uitgebreide en betrouwbare database van vanslingerlandt.com wordt de portefeuille samengesteld.

Betrouwbare database

In onze database hebben we niet alleen gerapporteerde cijfers van ondernemingen en allerlei ratio’s maar hebben we ook “genormaliseerde” cijfers.

Wat wij als investeerders willen weten is hoe het management van een onderneming omgaat met ons geld. En “ons geld” is het bedrag dat we bij een aandelenemissie hebben ingebracht plus de bedragen die we ieder jaar bij de winstverdeling als ingehouden winsten in een onderneming hebben achtergelaten.

Beleggingsfilosofie panel

Wij laten alleen “ons geld” in een onderneming achter als iedere euro ingehouden winst een waarde heeft van tenminste één euro en voldaan wordt aan onze selectiecriteria.

Om ons te beschermen tegen inschattingsfouten bij de berekening van de waarde van een onderneming hanteren wij bij aankoop een stevige veiligheidsmarge/korting van zo’n 40% en houden wij een zekere spreiding aan in onze portefeuille.

Het aantal transacties ligt historisch rond 3 per jaar.

Voor vragen over het panel kunt u altijd contact met ons opnemen via info@vanslingerlandt.com.